Bad weather..

Om nu även Jesus seglar, varför tillåter han ett väder som idag...surt! Kanske är det till för annat än segling? Är ju faktiskt bra när gräsmattan är nygödslad...men ändå, lite ska man ju alltid klaga på...

Även Jesus seglar..

Och denna veckan går kollekten till....vår nya glasfiberbåt, byggd 2003-2006 i Hunnebostrand, 131 fot lång (40 meter!), ketchriggad med 1600 kvm!! segelduk....talar såklart om ELIDA V som låg inne i Varberg igår och åkte vidare idag söderut. En mäktig sak och ska enligt deras egen hemsida vara en stor besparing jämfört med föregångaren...men gissar att det är en stunds payoff ändå innan den är betald och klar..men det känns ju iaf. skönt att veta att Jesus inte åker motorbåt iaf....

För mer info se även https://www.elida.se

Street Bourbon Day..

En tradition i Varberg...en härlig kväll med mycket människor, vi fick en perfekt plats på Bodegan, till många andras förtret...
Och så en kändis så här i friidrottstider, Erica Johansson..
Och inte minst vi själva..

Höjden av onödigt..

På Liseberg hade de automatisk elektriskt styrd papperskorg för att slänga skräpet efter att intagit en korv...alltså först tänka tanken, sedan lägga tid på att konstruera och dessutom till sist låta tillverka detta. Hur lat kan man bli i dagens samhälle??

Göteborg..

Vi gjorde en utflykt till Götet med ett obligatoriskt besök på Liseberg.
Först lite shopping...kul...ja, men varför tar det så lång tid i varje affär??
Sen Liseberg..en riktigt kul heldag men MYCKET folk, typ hela världen var där men milslånga köer...iaf nästan.

En vacker båt på besök i Varbergs inhamn..

En mycket vacker båt "OPTMIST" från Lidköing, en ketchriggad segelyacht med väldigt fina linjer, skulle gissa att hon är ca: 50 fot.

Sunny Stand Up..

I fredags och lördags var det dags för Sunny Stand Up inklämt mellan Surfers, Tovedals och Majas vid havet och med idel roliga och mindre roliga inslag. Vi var där på fredags kvällen, bäst skötte sig nog Hasse Brontén, Även Thomas Järvheden var bra. Själv gillade jag också den helt galna Peter Wahlbeck, kan man bli mycket knäppare än den mannen? För att inte tala om den supernegativa Ann Westin, också helt ok. Anna-Lena Brundin och Nour El-Refai kunde nog stannat hemma, mest jobbiga denna kvällen.

Som helhet en riktigt kul kväll med många skratt, minus till att det bara var 2 bartenders i baren där man kunde beställa drinkar...lååånga köer, så även till toaletterna. Kanske nåt att tänka på till nästa säsong...å andra sidan är det ju väldigt få större evenemang....

I nästa liv vill jag ha mast...

Skulle jag kunna gissa att han efter Sjöräddningens "Odd Fellow" tyckte...vet ej vad som hade hänt, antingen motorhaveri eller kanske en grundkörning...inte kul att bli hemsläpad efter Sjöräddaren men bättre än att spolas upp mot klipporna, tur att de finns!
(Lite suddigt Patrik men det är en bogserlina mellan dem..)

Ny Weber..

Måste ju såklart invigas på "Fyrens" badstrand i Bua, vi gjorde en ny trip också denna gång till Bua, en lagom tur och bra träning inför framtida äventyr kanske. hade planer på att gå till Gottskär med men efter att ha kollat upp på nätet verkar det inte vara en bra gästhamn..5 gästplatser, vill de kanske inte ha gäster? Passar inte? Inte vet jag men det blev 2 nätter i Bua istället.
Åter till Webergrillen, blev trackad av 2 bekanta vid en grillning på Vikhyddan och kunde ju inte vara sämre..
Kolla in...rund och äppelgrön..
Lite av utsikten från grillningen..först Krogstad Fyr..
Stenar och gräs..
Fyren igen..
Strandkål med Fyren i bakgrunden..
Fyren vid solnedgång och samtidigt Sjöräddningens "Odd Fellow" under utryckning..mer om detta i nästa inlägg..
Denna gång hade vi en "vanlig" båtplats..låg jämte Calle sjöbergs Nidelv 32:a (motorbåten till vänster om Stella).
"Jag sover inte, bara blundar" är ett vanligt utryck av Oskar men här erkände han att han sov, och han sov gott på vägen hem till Getterön igen..

Coop Forum, det nya "svarta"..

...som man säger i modebranschen.... i sportkretsar, ut med Kvantum och Hajen och in med Coop Forum Breared, ljust, lätt att hitta, säkert lika bra priser (även om Hajen är billigast i stan, att han inte ger sig med sina helsidesreklamer, desperat??). Och till sist 3 minuter med cykel...

Home sweet home..

Ja, det kändes nästan så, att anlöpa Bua hamn och komma in i den mycket bekanta inseglingen till hamnen för att lägga till med Stella och njuta av några dagar och nätter där..
Kvällarna var fantastiska, underbara solnedgångar..
och möten med gamla bekanta från uppväxten i Bua. Såklart också en promenad till Väröhallen för att handla lite. Vi var även och badade vid badplatsen ute vid fyren, mycket minnen därifrån...och vi promenerade runt i allmänhet för att se de gamla "hoodsen".
Vi hade tyvärr oturen att få en båt utsides vår, vi låg långskepps längs en av gästplatserna..den var mycket större och då ser det ut såhär inifrån..
Grannen var stor men en sån där tysk serieproducerad sak och såklart inte alls så fin som Stella..
Till sist en skön bild från hemseglingen på måndagen..
Nu har det alltså gått 4 semesterdagar men det känns som två veckor...underbart!

Semesterstart..

Började semestern med att flytta ut med barnen i båten onsdagen 7 juli. Hade inhandlat en elspis med 2 elplattor för hamnmatlagning. Alltså möjligt att både steka korv eller köttbullar och koka makaroner eller göra pulvermos samtidigt, kanske inte världens bästa mat men oj vad det smakar gott när man lever båtliv, barnen åt och åt och åt...
Barnen bekantade sig med Baby Stella
Se så fint hon passar efter båten..
Vi gjorde även en tur till inhamnen så att tjejerna kunde ta en shoppingtur, jag och Oskar spelade UNO istället och åt den utlovade dagliga glassen.
Såg också en grymt cool bil...en sådan skulle man haft istället för Renaulten...
De tre första dagarna kändes som en dryg veckas semester...hur skönt är inte det!
Bra start och bättre skulle det bli!

Baby Stella

Jepp, så ska hon heta, det nya lilla tillskottet i rederiet Svensson. Eller ny och ny, det är ju ett gammalt ras till optimistjolle som inhandlades för ett eller ett par år sedan för 500 spänn som har fått en "extreme boat makeover", för den som inte sett hur den såg ut är det svårt att förstå hur fin hon blivit... Ett stort tack till Farfar Svensson som lagt mycket tid på att få den i segeldugligt och visningsmässigt skick, tack! Många timmar av slipning, betsning, målning, lagning, spackling, upprätning, fernissning...
Notera sticksvärdet eller centerbordet som det så populärt kallas, det är slipat så att alla båtens tidigare färger träder fram och sedan klarlackat, en kul detalj tycker jag! Även rodret är likadant under vattenlinjen, så det är ju inget som syns under segling utan bara när de är på land.
Kolla vilken underbar patina det är inne i båten, andas gammalt och äkta...
Detta är alltså Optimistjolle nummer 135 av 24 000 som registrerats i Sverige. Skulle inte tro att hon har så många jämnåriga syskon vid liv numera... Den först Optimisten konstruerades 1947 i USA men en organisering kring optimistjollar i Sverige skedde någon gång under början/mitten av 60-talet så jag skulle tro att denna är från 60-talet.
Lite ur Wikipedia:

Optimistjolle, eller Optimist, är en liten enmansjolle. Optimistjollen går att känna igen på att den är nästan fyrkantig, använder spristake och har en Q-liknande symbol i seglet som står för International(I) Optimist(O).

Man får tävla i Optimist till och med det år man fyller 15, men många har redan växt ur båten innan dess. Många börjar segla båten i åttaårsåldern. Optimisten är troligen världens största båtklass med upp emot 300 000 båtar i världen. I Sverige har över 24 000 Optimistjollar registrerats.


RSS 2.0