Vårrustning 2011 har börjat..

Jepp, då var det dags att börja med lite förberedelser inför årets båtsäsong. I planen, förutom det sedvanliga med att bottenmåla, vaxa, polera, mm.., så är det på gång att göra iordning teaken på båten. Sittbrunnsbänkarna, avbärarlisterna, relingslisten, ruffluckan med ram, grabbräckena på rufftaket samt kantskivorna vid genuavincharna. Har börjat slipa ner sittbrunnsbänkarna. Steg 1 med 60 papper, steg 2 med 120 papper och till sist med "teakrestorer" en slags kemisk behandling för att få tillbaka teakens naturliga lyster och färg som det så fint står på förpackningen. Har inte bestämt om jag ska låta den vara obehandlad, oljad eller vaxad sedan. Långsiktigt lär det vara bäst att inte behandla alls men lite vax kanske det lutar mot iaf. Efter slipningen så är iaf. den kraftigt grova fåriga ytan som kommit efter 34-års åldring borta och träet blir riktigt mjukt och fint. Några av ribborna har blivit sneda och lite "vridna" och jag hoppas få ordning på dem efter vattenbad och att sätta dem i spänn sedan.

Efter slipningen ser resultatet ut såhär:
Före samt efter...som dag och natt!

En lördag på Getterön feb 2011

Isen har börjat smälta undan, öppet vatten i sikte och sol!! Barnen fastnade och tog också en massa foton denna vackra dag!
Det börjar kännas lite vår och snart får man börja täcka av presenningen..
Skrivareklippan i bakgrunden..
1:a vik..
Skrivareklippan igen..
Jolleuppställningsplatsen vid Klöven..
Baby Stella sedd underifrån och lite motljus kanske..
Oskar på klippan..
Oskar, Clara och blå himmel..
I väntan på avtäckning..

Tiden går för sakta..

Nu vill man ju att våren ska komma, och solen men ingen blåst och inga minusgrader igen, inga takpannor som flyger, bort med gruset från vägarna, låt knopparna slå ut, lite ljusare på kvällarna, möjlighet att slipa sittbrunnsteaken, polera skrovet, vaxa, masta på, sätta fast förtöjningstågen, damma av baby-Stella, sjösätta, hissa segel, sätta kurs mot öar, sola och bada, grilla på stranden, angöra Bua, dricka vin, säga hej då till den lilla båten som styr mot Danmark i vår, åka på överaskningsweekendsresa, fortsätta testa vågsurfing, sitta med ett glas på verandan en ljum sommarkväll...men det måste bli snart!

RSS 2.0