Räddad teak..

Gjorde trots allt ett försök med att slipa ner även det sista partiet som hade fläckar som var lite murket och det hela slutade med att det blev väldigt bra. Små fördjupningar på enstaka ställen dock på under sidan och inte alls något som påverkar hållfastheten eller bärigheten om man så vill på motorluckedurken. Vad gör man inte för att minska slitaget på vår miljö (och plånboken..). Bara att skruva fast och återmontera motorluckan. Även satt fast ramarna vid skotfacken. Återkommer med en bild på det hela så småningom, det är värt en närbild!
Det lutar trots allt mot någon form av behandling av teaken. Det är riktigt snyggt när den har den slipade lite gulröda nyansen. Siktar på olja eller någon form av teaksealer.

Lyftet..

Nu är all (utom motorluckan) teak i sittbrunnen slipad och på plats i båten. Det blev ett enormt lyft. Och lite som när man tapetserar om hemma drar det med att allt jämte också måste följa med i uppgraderingen... men det är redan planerat så så det är bara att bita i. Just på motorluckan noterade jag att de tvärgående undre ribborna är murkna och måste bytas ut men det är också en mindre sak att göra.
Notera nedan den gråare nyansen på den del av durken som är motorluckan (nederst i bilden). Vilken skillnad!
Visst ser det snyggt ut!
Här i jämförelse med ruffluckan som ännu inte är nerslipad...men som snart ska slipas.
Nu även påbörjat slipning av ruffluckorna.
Ram runt förvaringsfack..dock ej rengjort inne i facket ännu, ramarna inte fastsatta ännu, ska sättas med någon form av tätningsmassa.
Har även haft loss motorluckan och kan konstatera att teakribborna delvis har murknat..puust. Det syntes tydligt att de tunnare tvärgående ribborna hade drabbats innan men nu visade sig även de kraftigare överribborna inte var bra. Bara att leta upp nytt 50x17 mm teakprofil. Kanske någon lokal inredningsbyggare vet var man får tag på detta. Får ju vara nöjd med att resten är i bra skick.

RSS 2.0