Att köra med motor är fusk..

ja, nu menar jag kanske inte så men kom att tänka på ett uttryck jag hörde när jag gick förbi några seglare på bryggan. Vet kanske inte om de var riktiga seglare men de pratade om att segla sin båt från Getterön till Halmstad - ingen utpräglad varbergsdialekt utan mer småländsk. På frågan från den ene om de skulle segla ner så sa den andre "nej, fuskar med lite motor igång..".

Båtgrannar..

På andra sidan bryggan ligger två skepp, ett lite äldre och ett lite nyare..
Den äldre har en fantastisk form och själva salongen ser enorm ut, säkert 2,50 i ståhöjd...
Den andra är likadan som vår med en liten skillnad, vår är 31 fot (9,36 m) och denna är 62 fot (runt 18,5 m) ...har en känsla att den är något dyrare med... skapar en viss känsla av "vill ha"..."Hallberg Rassy - Can't beat the feeling", eller var det "Coca Cola -Can't beat..."??

Sista söndagen på sommarlovet..

Barnen konstaterar att idag är sista dagen på sommarlovet..suck och stön. Nu måste man gå och lägga sig tidigt och stiga upp tidigt igen 5 dgr i veckan. var ett tag sen! Men de har en kort och bra första dag så det är inga större protester.

Så här sista dagen frågade jag om dem inte vill "va" med sin pappa och alla svarade "nej, sista dagen ska man va med kompisar"..såklart! Jag e ju gräsänkling i helgen, gräset är klippt, tvätten är tvättad och dammsugning hinns med under dagen så om man skulle passa på och ta en tur på havet..såklart! Bra väder, lagom vind och inte så många tillfällen kvar i år kanske...Getterön here I come..

Gäst från Australien i Varbergs Inhamn...

En duktigt stor gäst som kommit ända från Melbourne i Australien..helt ok båt!

Sista resan för Vagabond...

Gjordes i detta plan, precis anlänt Arlanda efter sista långflygningen med Vagabond. Nu stundar nya utmaningar med andra destinationer. Mestadels med kortare flighter och 3-4 dagars turer framöver! 1 månad och 10 dgr kvar... Som det ser ut så blir min introduktion i samband med "Icelandic fisheries exhibition" i Reykjavik i slutet September. Nu ska det spridas ljus över världens hav!

RSS 2.0