Perfekt segelväder..

Var det i söndags, 5-8 m/s och underbart soligt. Fulla segelställ, trevliga vänner ombord (Pia/Peo) och autopiloten på..
Fick dock inga bilder från seglingen (Peo får skicka, han filmande..). Däremot lite bilder efteråt då även Åsa slutet upp..

Långväga seglare..

Får man ju kalla denna västamerikanska seglare från San Diego som var inne på ett litet stopp i Varbergs inhamn..
En stor seglare från Göteborg gick också att beskåda..
Båten som ligger fram för i bilden nedan är en Monsun 31, samma som jag har..

Blå har blivit grå..

Menar såklart vår nyinförskaffade bil, lite nyare, lite färre mil...ja ja, lite avhuggen bak men det får man helt enkelt gilla...

Båten sjösatt, ny kurs mot Bua..

Så har då äntligen båten kommit sjön och är i princip helt klar.
Enda bakslaget var att ena "Gusher"-fotpumpen, den till tvättstället midskepps verkar läcka i en packning vilket noterades i samband med att vattentanken fylldes. Blir att skruva loss och kolla...
Vi har också haft lite planer på att flytta båten till ny hemmahamn och har fått möjlighet att hyra en plats i Bua i sommar. Blir lite närmre till öarna för lite utflykter. Var ute i Bua i helgen och fick se den aktuella platsen ute i den delen som drivs av Bua Båtsällskap (BBS) , sittbrunnen vänd i västerläge bådar gott för kommande bryggseglingar! Känns allt bra där så är planen att säga upp platsen på Getterön men kanske behåller vinteruppställning i stan. Får höra vad klubben säger om detta.
Avslutningsvis så kan jag bara säga att sittbrunnsuppfräschningen verkligen gjorde susen, det är riktigt fint att se på! Vi har också lite funderingar på en biminitopp, får skissa lite på detta för att se hur det kan bli. Alltså ett litet tak över sittbrunnen i kapelltyg med en enklare bågkonstruktion som lät går att skjuta undan men som också går att ha framme både i hamn och under segling.

RSS 2.0