Qatar Airways..

Ett femstjärnigt flygbolag med väldigt låga priser...Som sagt tidigare dryga 7000 SEK ToR Göteborg- Saigon och ett bra alternativ helt klart. Det mest negativa är att först flyga Lufthansa och mellanlanda på Frankfurts Flygplats - en av Europas tråkigaste flygplatser enligt mig. Lågt i tak, halvrökigt, rörigt, 70-tal...nej, detta är ett lågvattenmärke.
I Frankfurt sedan tar Qatar Airways över, en väldigt ny flygflotta, de flesta planen är 3 år eller yngre. Har bl.a. köpt 2 st Airbus 380, jätteplanet. Ska bli klara 2012.
Anledningen till prisbilden är att det finns många lediga platser ombord, de jagar fler kunder. Kanske är folk tveksamma för att det är ett bolag som flyger via ett muslimskt land kanske. Sen tar det lite längre tid men inte så farligt. Startar 19:30 i Götet, 2 timmar i pest-och-pina-Franfurt men sedan ett rappt byte i Doha, Qatar..flygbuss från inkommande flight, fast-lane i security, direkt ombord på nästa fligtht. Enligt schema mindre än 1 timme men var ombord igen efter ca 30 min. Doha för övrigt är nog den gråaste staden jag sett, dock bara sett på håll, men höghusen är gråa, sanden runt är gråbrun, terminalen är stålgrå, planen är grå och vinröda, bilarna som kör runt är gråa. Allt är grått helt enkelt.
Ombord var maten helt ok (ja, ok för flygplansmat), servicen var ok, bra utbud med filmer med egen skärm även i ekonomiklass.
Landar gör man strax efter 19 i Saigon, bra tid för att ta sig in till stan, checka in, äta en bit mat och sedan gå och lägga sig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0