Christopher Columbus...

...har inte åkt med båten men väl några andra portugiser - arbetskamraterna Filipe med barnen Miguel och Joao samt då även David och AnaRita....det tillsammas med mig själv samt Patrik. Portugal hade tidigare vunnit med 7-0 i fotbolls VM så stämningen var god ombord....



 



Vi gjorde en kort tur till inhamnen för att dels se en jägare från Svenska marinen på plats och så mötte vi Stena Line på utvägen (är ju ganska stor på nära håll).



Precis på väg ut ur hamninloppet drog vi ut genuan och hade en skön halvvind då vi seglade söderut. Lite sköna vågor akterifrån och hygglig fart. I höjd med Subbe så slog vi först en gång men insåg ganska direkt att vi först fick gå ut igen för att ta mer höjd innan returseglingen tillbaka.



Det friskade i lite och nu motsjö, underbar segling tyckte de allra flesta - kanske lite stora vågor för en första tur men turen var ganska snart över. Åter innanför pirarna lugnade det ner sig lite och efter en hygglig tilläggning var vi snart uppe på bryggan igen..

Det var kul med sällskapet och det blir säkert några fler turer någon gång framöver...förhoppningsvis med lite mindre sjö och med ett betydligt varmare väder och vattentemperatur...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0